Huis
Tuin
Video

5x originele dingen die je in de tuin kunt doen met pallets

Pallets in je interieur zijn al een tijdje populair. Echter zien we de houten objecten ook steeds vaker terug in de tuin. Je kunt er alle kanten mee op en het is ook nog eens duurzaam. Op deze 5 manieren kun je ze ook in je tuin verwerken.

Pallets zijn duurzaam omdat je ze eigenlijk gewoon hergebruikt. Ze zijn waarschijnlijk ergens in een fabriek gebruikt, en nu kun jij ze in de tuin zetten! Hierdoor zijn pallets ook goedkoop, of soms zelfs gratis.

1. De palletbank

De bank gemaakt van pallets is al lange tijd favoriet, zowel binnens- als buitenshuis. Het leuke hieraan is dat je je bank zo groot of klein kunt maken als je zelf wilt. Zet de pallets neer in de vorm van een bank. Denk ook aan de rug- en armleuning. Schroef alles aan elkaar voor de stevigheid en leg er wat kussens op. Zo is je loungebank helemaal klaar en supercomfortabel.

2. DIY-bar

Je kunt ook heel makkelijk een bar maken van twee pallets. Zet ze simpelweg op de hun kant (in de lengte) en met de onderkanten tegen elkaar. Schroef ze aan elkaar en maak er ook nog een plank bovenop. Als je een grotere wilt, dan kun je altijd meer pallets toevoegen.

3. Salontafel

Het meest simpele project met pallets, is waarschijnlijk wel de salontafel. Stapel twee of drie pallets op elkaar en boor ze vast. Maak er eventueel vervolgens een houten of glazen plaat bovenop en je salontafel is klaar. Om hem naar je eigen smaak te krijgen, kun je hem altijd nog in een stoer of fris kleurtje schilderen.

4. Duurzame plantenbak

Je ziet het misschien nog niet voor je, maar je kunt van een pallet ook een plantenbak voor aan de muur maken. Monteer de pallet met de bovenkant aan de muur. De onderste planken waar de pallet normaal op staat, vormen dan de plantenbakken. Maak deze aan de onderkant dicht of zet er een kant-en-klare bak in en je plantenbak is af!

5. Loungebed

Een lekker loungebed in de tuin kan in de zomer natuurlijk niet ontbreken. En hoe leuk is het dan om deze zelf te maken van pallets? Leg er er twee naast elkaar, twee hoog. Maak er eventueel nog een hoofdbord aan en leg vervolgens een matras op je bed. Maak het helemaal of met kussentjes en dekentjes en je kunt deze zomer heerlijk zonnen op je palletbed.

Julia van Rijn
ID: 8435

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven