Huis
Tuin
Video

Je moestuin van binnen naar buiten verplaatsen? Zo pak je dit aan!

Je moestuintje binnenhuis beginnen is ideaal voor de beginner: je kunt de zaadjes zien groeien en je hebt altijd goed zicht erop. Toch moeten de plantjes als ze te groot worden een keer naar buiten verhuizen. Dit kun je niet zomaar in een keer doen. Wij leggen je uit hoe je dit wel goed kunt aanpakken.

Voordat je je moestuin permanent naar buiten verplaatst, moet je eerst gaan 'afharden'. Wij leggen je uit wat dit is en hoe je dit doet.

Wat is afharden?

Afharden is het proces waarbij je zaailingen of beginnende plantjes laat wennen aan de buitenlucht. Dit moet je geleidelijk doen, want als je ze in een keer buiten zetten kunnen ze dood gaan of stoppen met groeien. Veel planten -bijvoorbeeld tomaten, komkommers en courgettes- zijn heel gevoelig voor de kou.

Hoe werkt het?

Planten afharden moet je stap voor stap doen. Begin op een dag dat het niet zo koud is en er geen regen en wind is. Zet je plantjes een paar uur per dag buiten om te wennen. Zorg er ook voor dat je planten niet in de volle zon staan, en dat het minstens 10 graden is buiten. Als je dit een week lang, iedere dag doet, dan is je moestuintje helemaal klaar voor de échte stap naar de buitenwereld.

Julia van Rijn
ID: 8470

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven