Huis
Tuin
Video

Tortelduifjes opgelet: zo maak je van je tuin een romantisch plekje

Een romantische tuin kan heerlijk zijn. Prachtige bloemen, mooie kleuren en gewoon heel gezellig. Je kunt je er lekker knus in terugtrekken, zowel met je partner of gewoon alleen. Wij weten precies hoe je zo’n tuin kunt creëren.

Met deze tips wordt jouw tuin de ultieme romantische droomtuin. Wie wil dat nou niet?

Een knus hoekje

In je romantische tuin wil je natuurlijk lekker kunnen zitten, samen of alleen. Voor een romantische sfeer kun je kiezen voor een bistrosetje met een ronde tafel en twee stoelen. Ook schommels staan mooi en zijn absoluut niet kinderachtig.

Romantische kleuren

Bij romantische kleuren denk je natuurlijk gelijk aan roze, rood en sommige pasteltinten. Laat dit dan ook vooral terugkomen in je romantische tuin. Verwerk het in bloemen, meubelsen decoratie. 

Bloementuin

Bij romantiek horen bloemen, en dan natuurlijk met name rozen. Deze prachtbloemen zijn ontzettend veelzijdig in de tuin en je kunt ze overal kwijt. Daarnaast zijn ze er ook in allerlei verschillende kleuren, dus je kunt kiezen wat bij jou past. Je kunt gaan voor rozenstruiken, maar gewoon een bosje rozen in een mooie vaas op tafel kan natuurlijk ook.

Sfeervolle tuinverlichting

Goede (sfeer)verlichting kan je romantische tuin maken of breken. Kies voor gedempt en warm licht en laat felle verlichting vooral achterwege. Daarnaast zijn kaarsen natuurlijk ook altijd de romantiek zelve, dus steek deze vooral aan op een warme zomeravond. Ook lichtslingers staan heel knus en gezellig.

Accessoires maken het af

Sfeer kun je maken of benadrukken met de juiste accessoires. Ook de romantische sfeer heeft de nodige accessoires nodig. Leuke potjes, beeldjes, maar ook een spiegelraam zoals hieronder geven je tuin de romantiek die je wilt.

Julia van Rijn
ID: 8465

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven