Huis
Tuin
Video

Zo begin je samen met je kind een moestuintje

Je kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt, is erg belangrijk. Daarom is het extra leuk om dit op een interactieve manier te doen met je (klein)kind! Dit kan door je kind zijn of haar eigen moestuintje aan te laten leggen. Zo doe je dat.

“Jong geleerd, oud gedaan”, luidt het gezegde. Zo ook bij tuinieren!

Klein beginnen

Je kunt beginnen met een vierkante meter moestuin. Dit is een bak van een vierkante meter waar je allerlei plantjes in kunt planten. Omdat het zo’n afgebakend stukje grond is, weet je kind precies wat van hem of haar is. Als je kind eenmaal wat ouder is, kun je het moestuintje op een groter stuk grond planten.

Makkelijke groenten

Bij kinderen kun je het beste beginnen met simpele groenten om te verbouwen. Zo voorkom je grote teleurstellingen en zie je meer groei. De volgende groenten zijn het makkelijkst te verbouwen:

  • Tuinkers
  • Tuinbonen
  • Radijs
  • Pompoen
  • Sla (alle soorten)

Je kunt natuurlijk ook kleine plantjes kopen. Deze groeien nog sneller.

Maak het leuk

Om het tuinieren een beetje aantrekkelijk te maken voor je kind, moet je het wel leuk maken. Laat hem of haar bijvoorbeeld eerst de moestuinbak in een leuke kleur verven, of houd de groei van de plantjes bij met foto’s. Ook kun je van alles doen met tuingereedschap. Laat je creativiteit lekker de vrije loop.

Julia van Rijn
ID: 8357

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven