Huis
Tuin
Video

Op deze manier haal je het strand gewoon naar je achtertuin!

Een lekker dagje strand, wie houdt er nou niet van? De mooie zee, zand tussen je tenen en lekker bruin worden. Helaas kan niet iedereen makkelijk naar het strand. De oplossing? Het strand naar jou toe halen!

Met deze tips krijg je letterlijk het strand in je achtertuin. Wie wil dat nou niet?

Een strandpad

Op het strand vind je natuurlijk veel zand, schelpen en soms stenen. Door deze in je tuin te verwerken breng je dus een stukje strand naar huis. Maak bijvoorbeeld een paadje van schelpen of zand. Ook kun je gewoon een deel van je tuin bedekken met schelpen in plaats van tegels.

De juiste accessoires

Accessoires maken de tuin en geven het een bepaalde sfeer. Voor een strandtuin kun je bijvoorbeeld kiezen voor decoratie met schelpen, een surfboard of houten palen die je vaak op strand ziet. Ze ziet ook iedereen gelijk dat je tuin een strandthema heeft.

De kleuren van het strand

Het strand heeft bepaalde kleuren die je terug kunt laten komen in je tuin. Gebruik lichte kleuren als wit en crème voor de zomerse strandlook. Voeg details van lichtblauw en aqua toe om het helemaal af te maken.

Strandplanten

Als je aan het strand denkt, denk je misschien niet gelijk aan planten. Toch zijn er wel een aantal die typerend zijn voor het strand, en dan vooral de duinen. Zo creëren helmgras of de Oostenrijkse den een echte strandlook. En met groen in je tuin sla je de plank natuurlijk nooit mis.

Gebruik hout

Voor een natuurlijke strandlook gebruik je de juiste soorten hout. Aan de ene kant is verweerd hout een musthave voor de strandtuin. Dit hout ziet er namelijk uit alsof het al jaren op strand of in de zee staat. Daarnaast is onbewerkt, licht hout ook mooi voor de strandtent sfeer. Je kunt hout verwerken in de tuinmeubels, maar ook in bijvoorbeeld een vlonder.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Eigen Huis & Tuin
Foto 2: Seashorewindchimes - Etsy
Foto 3: @kdiondesign
Foto 4: Eigen Huis & Tuin

Foto 5: Eigen Huis & Tuin

Julia van Rijn
ID: 8461

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven