Huis
Tuin
Video

5 struggles die iedereen herkent tijdens het picknicken

De zon is er, het park is uitgezocht én je hebt meer dan genoeg eten ingeslagen: tijd voor een heerlijke picknick. Genieten van de buitenlucht en de mooie natuur terwijl je aan het eten bent. Superfijn natuurlijk, maar hier komen wel de nodige struggles bij kijken…

1. Een goed plekje

De picknick begint met een plek zoeken. Terwijl er een groot park of natuurgebied voor je ligt, kijk je strategisch waar je neer wil ploffen. Waar staat de zon het langst of waar is de schaduw het fijnst? En zit je niet toevallig op een mierennest of onder een eikenboom waar straks processierupsen uit komen gevallen? Soms zorgt dit ervoor dat je op vier verschillende plekken hebt gezeten voordat je je perfecte plek vindt.  

2. Gras en zand, óveral

Je legt je picknickkleed neer en gaat lekker zitten. En dan gebeurt het: binnen no time ligt er een hele berg gras of zand om je heen. En niet alleen op je handdoek, maar ook op je aardbeien, stokbrood én je broek. 

3. De zitpositie

Je ene been onder je lichaam, toch allebei je benen, of je benen helemaal uitstrekken? Een goede positie vinden in hard gras kan best lastig zijn. Wat erin resulteert dat je al in tientallen posities hebt gezeten voordat je eindelijk lekker kunt eten. 

4. Omvallende bekers

Superfijn, zo’n koud drankje in het park. Als tenminste je dunne plastic beker in balans blijft. Heb jij altijd last van omvallende bekers? Neem dan herbruikbare bekers mee die stevig zijn. Ook meteen beter voor het milieu!

5. Wespen

Heerlijk hoor, zo'n bakje aardbeien bij je picknick. Een lekker friszoet drankje erbij en je picknick kan beginnen.  Helaas smullen wespen maar al te graag mee van je picknick. Wat resulteert in een paniekerige dans om alle wespen weg te slaan. Gelukkig vertellen wij hier hoe je van deze irritante beesten afkomt.

Fotocredits:

Headerfoto: Kimberley Mears - Unsplash

Julia Dilissen
ID: 8840

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven