Huis
Tuin
Video

Zó voorkom je een vervelende tekenbeet

Voorkomen is beter dan genezen, zo hoor je wel eens. En dat is zeker waar in het geval van tekenbeten: de insecten kunnen erg vervelende gevolgen zoals de ziekte van Lyme met zich meebrengen. Zo voorkom je een tekenbeet.

Vermijden

Teken bevinden zich in natuurgebieden. Probeer dus zo min mogelijk door hoog gras of struiken te lopen, zodat je niet met de beestjes in aanraking komt. Doe je dit wel -soms moet je nou eenmaal- let dan extra goed op en neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Je kan jezelf beschermen door je in te smeren met een insectenwerend middel zoals DEET, dat te koop is bij veel drogisten en apotheken. Let op: volwassenen mogen maximaal 50% DEET dragen, en kinderen 20%.

Kleding

Ga je de natuur in, draag dan passende kleding. Draag bijvoorbeeld lange mouwen en doe je broekspijpen in de sokken. Dan geef je teken geen kans om je huid te bereiken. Een hoedje of pet kan het hoofd beschermen. Teken zijn namelijk ook dol op de huid achter de oren. Ook kun je bij outdoor-winkels geïmpregneerde kleding kopen. Dat betekent dat de kleren behandeld zijn met een insectenwereld middel. Handig wanneer je gaat kamperen of bijvoorbeeld werkzaam bent in een natuurgebied!

Controleren

Check naderhand altijd of je ergens op je huid een teek terugvindt. Hoe je deze verwijdert, lees je hier.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Aaron Burden - Unsplash

Bron: Thuisarts

Christa Koeyvoets
ID: 8505

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven