Huis
Tuin
Video

Tekenbeet? Let goed op, want hij is vaak niet alleen

Ben je gebeten door een teek, dan is de kans groot dat er nog meer van de kleine beestjes op je lichaam zitten, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tekenradar

Het liefst voorkomen we een tekenbeet natuurlijk. De kleine beestjes brengen namelijk soms nare ziekten met zich mee. En nu blijkt dus, dat ze vaak niet alleen komen. De website Tekenradar deed een inventarisatie van tekenbeten in ons land.

1 op 5

Bijna 1 op de 5 mensen meldt bij Tekenradar te zijn gebeten door 2 of meer teken. Ongeveer de helft van die meldingen komt in juni en juli binnen, dus juist in die periode is het erg belangrijk om steeds te controleren op tekenbeten. Mocht je er een vinden, check dan zeker goed of er op een andere plek op je lichaam nóg een teek is te vinden. 

Lyme

Teken kunnen erg vervelende ziekten meebrengen, zoals de ziekte van Lyme. Gebeten door een teek? Dan haal je ‘m er zo uit. Houd de plek goed in de gaten. Mocht er een rode kring omheen verschijnen, neem dan contact op met de huisarts.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Catkin - Pixabay

Bron: AD

Christa Koeyvoets
ID: 8573

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven