Huis
Tuin
Video

Over deze dingen moet je eerst nadenken voor je een buitenkeuken neemt

Buiten koken is voor velen het hoogtepunt van de zomer. Dit kun je doen op een simpele barbecue, maar de echte chefkok wil natuurlijk meer. Een buitenkeuken kan dan geschikt voor je zijn. Toch moet je dan eerst even over een aantal zaken nadenken.

In een buitenkeuken heb je eigenlijk alles wat een normale keuken heeft, maar dan in je tuin. Heerlijk om je eten te bereiden in de zomermaanden.

Overdekt of niet?

Een buitenkeuken kun je onder een overkapping of afdak plaatsen, maar ook gewoon zonder dak. Met een dak boven je hoofd kun je echter wel vaker buiten koken. In Nederland regent het regelmatig en met een overkapping heb je daar geen last van. Echter is zo’n overkapping wel prijzig, dus wil je besparen, ga dan voor een 'open dak'! 

Wat heb je allemaal nodig?

Bij een buitenkeuken komt veel meer kijken dan alleen een barbecue. Water, elektriciteit en soms gas zijn ook essentiele zaken. Ook een aanrecht, kraan en gootsteen zijn niet overbodig. Dit kan behoorlijk wat tijd en geld kosten, dus denk hier eerst goed over na.

Rokende keuken

Bij barbecueën hoort rook. Als je alleen een barbecue midden in de tuin hebt staan is dit misschien geen probleem, maar in je buitenkeuken kan het wel storend zijn. Zorg dus voor een goede afvoer van de rook. Denk aan een schoorsteen waar de rook doorheen gaat. Zo staat niet gelijk je hele tuin blauw van de rook. 

Materialen

Denk ook na over wat voor materialen je in je buitenkeuken wilt hebben. Cement, beton, hout, ijzer: en zijn ontzettend veel mogelijkheden. Denk er wel aan dat je buitenkeuken meer te verduren krijgt dan je binnenkeuken. Hij moet dus van sterke materialen gemaakt zijn.

Julia van Rijn
ID: 8422

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven