Huis
Tuin
Video

Dit zijn de 5 belangrijkste principes voor een duurzame tuin

We zijn steeds bewuster en duurzamer aan het leven, zowel binnenshuis als buitenshuis en dus ook in de tuin. We doen ons uiterste best om altijd te denken aan het milieu en de aarde zo min mogelijk te schaden. Deze principes horen daarbij.

Aandacht voor het milieu is belangrijk, want het gaat steeds slechter met de aarde. Zowel qua opwarming van de aarde als de vervuiling ervan. Alle beetjes helpen, dus ook jouw duurzame tuin.

1. Meer planten

Planten in de tuin zijn natuurlijk duurzaam. Meer groen in de tuin zorgt voor betere waterafvoer, een beter klimaat in de tuin en het is natuurlijk mooi. Ook trekt het goede dieren en insecten aan waardoor jouw tuin nog duurzamer wordt.

2. Houd dieren

Alle soorten dieren zijn welkom in de duurzame tuin. Insecten zijn bijvoorbeeld goed voor het bodemleven van je tuin en daardoor dus voor je planten. Om te voorkomen dat ze je planten allemaal opeten, kun je vogels naar je tuin lokken. Zo is je tuin in balans en hoef je geen chemische middelen te gebruiken.

3. Zo min mogelijk afval

Zorg ervoor dat je zo min mogelijk afval gebruikt in de tuin. Schaf materialen aan die lang meegaan en niet chemisch zijn bewerkt. Ook kun je afval recyclen. Gebruik oude blikken als bloempotjes of maak van oude pallets tuinmeubels.

4. Bespaar water

In de zomer wil je je tuin natuurlijk regelmatig besproeien. Echter hoef je hier helemaal geen schoon drinkwater voor te gebruiken. Je kunt ook regenwater opvangen in een regenton en dit gebruiken. Dit is veel duurzamer en ook nog eens goed voor de portemonnee.

5. Bespaar energie

Je hebt tegenwoordig voor alle klusjes een elektrisch apparaat. Dit is misschien wel heel makkelijk, maar het verbruikt wel veel energie. Om energie te besparen kun je sommige klusjes beter gewoon met de hand uitvoeren. Knip bijvoorbeeld de heg met een ouderwetse heggenschaar of gebruik een handgrasmaaier voor je gazon. Gebruik daarnaast ook tuinverlichting op zonne-energie.

Julia van Rijn
ID: 8487

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven