Huis
Tuin
Video

Met deze tips creëer je de perfecte zithoek in je tuin

Haal binnen naar buiten: dat zien we steeds vaker terug in tuinen. De tuin wordt beschouwd als de tweede woonkamer, dus die richten we ook zo in. Een comfortabele bank, tafel, decoratie: niets ontbreekt. Met deze tips creëer je de perfecte zithoek in de tuin.

Om je tuin écht je buitenwoonkamer te maken, volg je deze tips op. Zo kun je in de woonkamer lekker relaxen in de ideale zithoek.

Tip 1: houd een kleurthema aan

Voor eenheid in je huis en je tuin, moet je dezelfde kleuren gebruiken. Nu hoeft niet alles in dezelfde kleur, maar je kunt bijvoorbeeld wel dezelfde kussentjes of kleur meubels gebruiken. Desnoods verf je een standaard bank of tafel om het een geheel te laten lijken.

Tip 2: kies de juiste sfeerverlichting

Bij een lekkere zomeravond in je zithoek in de tuin, hoort natuurlijk ook de juiste verlichting. Iets gedempt licht is vaak een stuk gezelliger en warmer. Gebruik bijvoorbeeld een leuke lichtslinger voor buiten, ook wel een 'string light' genoemd. Ook kaarsjes zijn een gezellige bron van licht. Deze opties zijn niet alleen knus, maar ook nog eens budgetvriendelijk.

Tip 3: ga voor een vloerkleed in de tuin

Een vloerkleed in de woonkamer maakt de ruimte helemaal af, maar de tuin dus ook! Een lekker warm kleedje aan je voeten als je in de tuin zit, is niet mis. Je kunt op je blote voeten lopen en het staat hartstike knus. Daarnaast kun je een vloerkleed ook nog eens op talloze manieren stylen

Tip 4: Kies comfort

Het belangrijkste aan een zithoek is natuurlijk dat het lekker zit. Je wilt lekker op je loungebank een boekje kunnen lezen of in de tuinstoel een kleurtje pakken. Als het niet comfortabel is, ga je er ook liever niet zitten. Zorg dus voor lekker veel zachte kussens en comfortabele zitplekken.

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Eigen Huis & Tuin
Foto 2: @ourhavebliss
Foto 3: @interior_delux
Foto 4: Eigen Huis & Tuin
Foto 5: Eigen Huis & Tuin

 

Julia van Rijn
ID: 8394

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven