Huis
Tuin
Video

Zó maak je kinderen enthousiast om samen te tuinieren

Eerlijk is eerlijk, veel kinderen lopen niet echt warm voor tuinieren. Zonde, want voor een (eigen) plant zorgen is heel leerzaam én je plukt er letterlijk de vruchten van. Met deze tip worden ze vast dol op tuinieren.

Wedstrijdje

Organiseer een groeiwedstrijd voor je kind(eren)! Tussen maart en juni is bijvoorbeeld de ideale tijd om zonnebloemen te zaaien. Laat je kinderen van begin tot eind voor hun eigen zonnebloem zorgen, en meet rond juli of september wie de hoogste zonnebloem heeft. Spannend, want een zonnebloem kan wel tot drie (!) meter hoog worden met de juiste zorg. Heeft je kind geen broertjes of zusjes, dan kun je de wedstrijd met vriendjes/vriendinnetjes organiseren of je kunt natuurlijk gewoon zelf meedoen.

Andere opties

Natuurlijk hoeft het niet bij zonnebloemen te blijven. Andere goede opties voor planten om een groei-wedstrijd mee te doen zijn bijvoorbeeld de pompoen en de courgette. Pompoenen zijn rijp voor de oogst in eind september, begin oktober. Courgettes kunnen geoogst worden rond augustus/september.

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Domenico Gentile - Unsplash
Artikelfoto: E_n_take_photos - Instagram

Christa Koeyvoets
ID: 8440

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven