Huis
Tuin
Video

Met dit voedsel trek je tuinvogels aan in de zomer

Hartstikke gezellig en leuk, een tuin gevuld met vogels. In de zomer hebben de gevederde fluiters andere voedselwensen dan in de winter. We zetten voor je op een rijtje wat ze in de zomermaanden graag voorgeschoteld krijgen.

Fabel

Het is toch echt een fabeltje dat vogels alleen gevoed moeten worden in de wintertijd. Als het even wat slechter weer is, verdwijnen de insecten die vogels in het voorjaar en de zomer eten namelijk als sneeuw voor de zon. Help ze dus een handje mee!

Eiwitten

Belangrijk voor vogels in de zomer: genoeg eiwitten binnenkrijgen. Dat helpt namelijk om de veren gezond te houden, wat erg van belang is als het straks weer kouder wordt. Misschien niet zo appetijtelijk, maar vogels halen vooral eiwitten uit insecten. Meelwormen bijvoorbeeld. Die kun je in veel dierenwinkels halen. Liever niet? Er bestaat ook vogelvoer speciaal voor de zomer.

Insecten

Insectjes naar je tuin lokken, kan door veel mooie, bloeiende bloemen te plaatsen. Ook kun je wormen uit de grond lokken door het gazon nat te spuiten. Of ga in de weer met wat suiker.    

Bekijk ook: 

Fotocredits:
Headerfoto: Dfkt - Unsplash
Artikelfoto: Gerrit_alink - Instagram

Bron: Pets Place

Christa Koeyvoets
ID: 8414

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven