Huis
Tuin
Video

Dit is waarom ook jij voor een ecologisch gazon zou moeten kiezen

In veel tuinen zien we een gazon, een stukje gras dat netjes is bijgehouden. Het wordt regelmatig gemaaid en onkruid is uit den boze. Toch wordt het tijd om dit eens achterwege te laten en te kiezen voor een ecologisch gazonnetje. Waarom? We leggen het je uit:

Een ecologisch gazon is een stukje gras dat niet op en top wordt bijgehouden. Maaien gebeurt maar eens in de paar maanden, en onkruid mag gewoon blijven staan. Het klinkt misschien een beetje gek, maar om deze redenen is het juist hartstikke leuk én goed! 

Goede biodiversiteit

Als je vaak je gras maait, hebben bloemen geen kans om te groeien. Daardoor komen er ook geen goede insecten, bijvoorbeeld bijen, naar de tuin. Dit is zonde want bijen zorgen juist voor een mooiere tuin. Ook hebben insecten zonder bloemen geen voedsel.

Beter voor het milieu

Een wild gazon heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft daarom dus ook geen chemische onkruidverdelgers of meststoffen te gebruiken. Het is dus stukken beter voor het milieu! Daarnaast groeit je gras minder snel zonder meststoffen, waardoor je minder hoeft te maaien.

Mooier gras

Een kort gemaaid grasveld zal sneller verkleuren door de zon. Het gras zal in de zomer dus sneller geel worden en dus uitdrogen. Bij langer gras gebeurt dit minder waardoor dit veel mooier is.

Julia van Rijn
ID: 8454

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven