Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je een verhoogde border wil hebben in je tuin

Een verhoogde border brengt allerlei fantastische voordelen met zich mee. Tijd om al de voordelen van verhoogde borders eens op een rijtje te zetten:

Wist je dat een verhoogde borderbak in elke tuin past? Of je nou een balkon, een grote tuin of een kleine patio hebt. Een verhoogde borderbak past altijd. Door gebruik te maken van een verhoging in je tuin maak je optimaal gebruik van alle ruimte. Daarnaast maak je de ruimte door hoogteverschillen ook nog eens een stuk speelser.

Oog in oog

Door een verhoogde borderbak staan je planten ineens op ooghoogte. Dit betekent dat je op ooghoogte staat met je planten en met de insecten die je planten aantrekken. Zo vliegen de vlinders en bijen ineens om je hoofd heen, bijzonder toch?

Rugvriendelijk tuinieren

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor een verhoogde border is het feit dat je rugvriendelijk kunt tuinieren. Door een verhoogde border hoef je namelijk niet meer door je knieën te gaan en te bukken om onkruid te wieden. Zo ga je gemakkelijker aan de slag in je tuin en krijg je minder snel last van je rug na een paar uur onkruid wieden.

Honden en kinderen

Wanneer je honden en kinderen hebt zijn verhoogde borders ook ideaal. Zo voorkom je dat al je mooie plantjes omver worden gelopen. Op deze manier kunnen je planten ongestoord bloeien en groeien in de verhoogde border. 

Fotocredits
Foto's: Eigen Huis en Tuin

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3520

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven