Huis
Tuin
Video

4 redenen waarom ook jij voor zonnepanelen zou moeten kiezen

Meer en meer mensen in Nederland maken gebruik van zonne-energie, en daar zijn wij hartstikke blij mee! Het is namelijk een duurzame manier van energie opwekken waardoor het niet schadelijk is voor het milieu. Ben je nog niet overtuigd van de zonnepanelen? Na het lezen van deze redenen wil jij ze ook geheid op je dak.

Zonnepanelen wekken energie op met behulp van de zon. Je ziet ze vaak op daken van huizen, en om deze 4 belangrijke redenen zou jij ze ook moeten installeren.

1. Altijd groene energie

De belangrijkste reden om voor zonne-energie te kiezen, is natuurlijk voor het milieu. De meeste energie in Nederland komt nu van fossiele brandstoffen. Deze brandstoffen raken op een gegeven moment op én dragen bij aan de opwarming van de aarde. Met zonnepanelen maak je dus geen gebruik van deze fossiele brandstoffen, maar van een bron die nooit opraakt: de zon. Daarom is zonne-energie dus niet schadelijk.

2. Veel geld besparen

Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen lijkt misschien prijzig, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug. Je energierekening gaat namelijk omlaag omdat je je eigen energie opwekt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je vaak ook nog eens geld terug! Slapend rijk worden dus.

3. Je woning wordt meer waard

Met zonnepanelen op je dak, wordt je woning meer waard, gemiddeld zo’n €5000. Dit is omdat steeds meer mensen graag zonnepanelen willen. Ook krijgt je huis hierdoor een beter energielabel wat hem nog aantrekkelijker maakt als je het te koop zet.

4. Geen last van leveranciers

Omdat je zelf je energie opwekt, heb je niks te maken met energieleveranciers. Met voldoende zonnepanelen neem je namelijk geen stroom van energieleveranciers af. Bij het vergelijken van energieleveranciers hoef je dan alleen maar te kijken naar het gastarief, de leveringskosten en het teruglevertarief.

Julia van Rijn
ID: 8437

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven