Huis
Tuin
Video

Zo weet je of een watermeloen rijp is

Watermeloen is lekker bij de barbecue of als gezond tussendoortje. Maar soms heb je er eentje te pakken die meer naar een glas water met pitten smaakt dan naar watermeloen… Met deze trucs weet je of een watermeloen rijp is of nog niet.

Met deze slimme trucjes weet je zeker dat je de volgende keer wél een rijpe watermeloen te pakken hebt. 

Vlek

Kijk eerst eens naar de onderkant van de watermeloen. Deze plek leunt tijdens de groei van de watermeloen op de grond, en heeft bij een rijpe vrucht een gelige tint. Deze kleur is vergelijkbaar met die van boter. Is de plek nog wit, dan is de kans groot dat je een onrijpe meloen te pakken hebt. En dat smaakt als… water. Kies dus niet voor de mooiste watermeloen met zo min mogelijk vlekken, maar voor watermeloenen met een gele vlek! 

Kloppen

Deze truc is voor veel mensen wel bekend: een watermeloen kan behoorlijk hol klinken. Maar wist je dat je zo ook kunt horen hoe rijp de watermeloen is? Klop eens op de meloen en luister goed: een watermeloen die nog niet rijp is, geeft namelijk een hoger geluid af dan een rijpe. Dat verschil horen kan behoorlijk lastig zijn, maar oefening baart kunst.

Snuffelen

Ook een oplossing: zowel rijpe watermeloenen als andere meloensoorten geven een lichtzoete geur af wanneer je eraan ruikt. Ruik je niks? Misschien een goed idee om dan nog even te wachten met het opensnijden van dit zomerfruit.

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Dmitry Bayer - Unsplash

Bron: Treehugger

Christa Koeyvoets
ID: 8627

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven