Huis
Tuin
Video

DIY: zo maak je zelf een anti-muggen kaars voor in de tuin

Warm weer is om veel verschillende redenen fijn. Toch is er iets wat niemand fijn vindt aan lekker weer: de muggen. Om te voorkomen dat er 's avonds veel muggen op je af komen, kun je zelf een anti-muggenkaars maken.

De anti-muggenkaars wordt ook wel een citronellakaars genoemd. Deze kaars ruikt naar citroen en zal vervelende muggen ver van je vandaan houden.

Wat heb je nodig?

Voor de citronella kaars heb je het volgende nodig:

  • Kaarsenwas: dit kan gewone kaarsenwas, bijenwas, sojawas of kaarsvet uit een oude kaars zijn
  • Een lont
  • Citronella olie
  • Een etherische olie naar keuze (optioneel)
  • Satéprikker
  • Lijm
  • Een potje, blikje of kopje om de kaars in de doen

Wat moet je doen?

In vier simpele stappen kun jij ook een anti-muggen citronellakaars maken.

Stap 1
Lijm het metalen stukje onderaan de lont aan de bodem het potje of blikje. Wikkel vervolgens het uiteinde van de lont een keer om de satéprikker en leg deze op je potje. Zo blijft de lont rechtop staan.

Stap 2

Smelt de was die je gaat gebruiken. Laat hiervoor een pannetje water opwarmen op het fornuis en zet hier een hittebestendige bak met de was in. Als je een oude kaars gebruikt, dan kun je deze gewoon in het water zetten.

Stap 3

Als alles gesmolten is, kun je de geur toevoegen. Voeg eerst de citronella olie toe, dit mag aardig wat zijn. Ruik zelf aan je was om de hoeveelheid te bepalen. Voeg vervolgens eventueel nog een andere olie naar keuze toe, bijvoorbeeld lavendel.

Stap 4

Giet de was in je potje of blikje. Laat het helemaal uitharden en haal vervolgens de satéprikker van de lont af. Nu is je kaars klaar voor gebruik!

Julia van Rijn
ID: 8387

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven