Huis
Tuin
Video

Altijd al een wandeling willen maken met een alpaca? Op deze plekken kan het!

Is het ook jouw droom om een keer met een alpaca te wandelen, knuffelen of foto’s te maken? Dan kunnen we je vertellen dat je deze droom makkelijk een keer kan laten uitkomen! In Nederland zijn namelijk heel wat alpacaboerderijen waar de eigenaren hun alpaca’s aan je uit willen lenen om even een wandelingetje te maken. Waar? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Alpaca Mountain in Sweikhuizen

Woon je in Limburg en ben je dol op Alpaca’s? Dan is een bezoekje aan Alpaca Mountain misschien wel wat voor jou! Je kan hier een wandeling maken met alpaca’s of als je het nog sportiever wilt aanpakken, zou je zelfs met de alpaca’s kunnen golfen! Na afloop van de wandeling mag je nog eventjes tussen de kleine alpaca’s, een droom die uitkomt toch?

Dit is waarom je beter alpacawol kunt gebruiken dan schapenwol!
Huishouden

Alpaca hoeve in Noord-Brabant

In de bosrijke omgeving van Noord-Brabant zit ook een alpacaboerderij waar je een leuke wandeling kan maken met alpaca’s door de bossen heen en wil je graag foto’s maken? Dan maak je gewoon een korte stop! Je leert bij deze wandeling van alles over de alpaca, zoals hun gedrag, karakter en voorkeuren.

Alpacafarm in Vorstenbosch

We blijven nog even in Brabant, want hier vind je ook Alpacafarm in Vorstenbosch! Ook hierbij loop je door de bossen van Brabant heen met de alpaca’s. Per twee- of drietal krijg je een eigen alpaca om hem of haar te begeleiden. Wil je de alpaca’s lekker knuffelen? Het kan zo zijn dat ze daar niet zo’n zin in hebben, aangezien alpaca’s helemaal niet zulke knuffeldieren zijn! Hier lees je daar meer over.

Alpacahoeve Klinkenberg in Sassenheim

Dichtbij Leiden ligt ook een alpacaboerderij waar je naast een wandeling, ook alpaca yoga of alpaca mindfulness kan doen! Omdat alpaca’s rustige dieren zijn, is het de perfecte gezelschap als het gaat om zulke rustgevende activiteiten.

Alpaca Oord in Drenthe

In het noorden van Nederland, namelijk in Drenthe, ligt Alpaca Oord. Dit is een alpacaboerderij waar ze graag met jou en de alpaca’s een groepswandeling maken in het bos. Na afloop is er nog een Feed & Greet waarbij je dus nog even tussen de alpaca’s mag lopen en hen voeren.

Dus ben jij nog op zoek naar het perfecte familie of vrienden uitje? Overweeg dan eens om een wandeling te gaan maken met deze lieve dieren! Je wordt er rustig van en het levert ook nog eens leuke foto’s op.

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Andrew Faires
Foto 1: Alpaca Hoeve
Foto 2: Offline Mindfulness

Alieke van Rijn
ID: 10016

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven