Huis
Tuin
Video

Buitenkijker: een kijkje in de betoverende tuin van Joke en Ad

Joke en Ad wonen samen in een superfijn huis met een prachtige tuin van maar liefst 6200 vierkante meter! Het huis ligt midden in een woonwijk maar door de mooie, hoge hagen en de leibomen ligt het huis heerlijk afgelegen.

Tuinkamers

De tuin houden Ad en Joke helemaal zelf bij. Ze zijn begonnen met het planten van een windsingel rondom de tuin zodat je altijd, lekker uit de wind zit. Om de basis te leggen is alles ingezaaid met gras. Daarna zijn er hagen geplant en zijn ze verder gegaan met het aanleggen van de tuinkamers.

De tuin is aangelegd in de jaren 90. In deze periode waren tuinkamers razend populair! Als leidraad voor de tuinkamers hebben Joke en Ad vaak een raam of deur gekozen, dit zorgt voor symmetrie. Elke tuinkamer is uniek en heeft zijn eigen stijltje!

Blauw-gele kamer

De blauw-gele tuinkamer heeft zijn naam te danken aan de oorspronkelijke keuken. De keuken bestond uit gele en blauwe kleuren en kijkt uit op deze plek, vandaar ook de naam! In deze tuinkamer staan ontzettend veel, verschillende soorten bloemen. In de zomer staan er vooral dahlia’s. Verder staan er prachtige helianthus bloemen en blauw gekleurde monnikskappen.

Pergola’s vol blauweregen

De volgende kamer is een betoverende tuinkamer met pergola’s vol blauweregen. Deze tuin is in het voorjaar op zijn best! Er is een duidelijke zichtlijn vanuit de achterdeur, zo het weiland in. Dit geeft een waanzinnig uitzicht én een heerlijke geur!

Als je doorloopt kom je in de vijvertuin. Dit is een mooie, stille tuinkamer waar het water voor de verkoeling zorgt. Hier zitten Ad en Joke graag om even helemaal tot rust te komen.

Kwaaak!

De nieuwe tuin bestond eerst uit weiland, maar Joke had nog ideeën genoeg voor een nieuw stukje tuin! Eigenlijk is de "nieuwe tuin" een uitvergrote versie van de "kleinere" tuinkamers. In de nieuwe tuinkamer ligt een mega vijver van wel 20 meter lang, een droomparadijs voor de lokale kikkers!

Schaduwtuin

Even uit de zon zitten? Dan is de schaduwtuin "the place to be"! Hier groeien minder bloemen en het staat er bomvol met prachtig groen. Vanuit de schaduwtuin kom je vervolgens terecht in de vurigetuin, een echte knaltuin!

De verschillende soorten rozen en krokosmia’s springen eruit in geweldig, felle kleuren. Joke is gek van kleur en dat is in deze tuin goed te zien! 

Kortom, de tuin van Joke en Ad is ongelofelijk mooi en er valt oneindig veel te zien. Een walhalla voor echte tuinliefhebbers dus!

Daphne van Kaam
ID: 9223

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven