Huis
Tuin
Video

Van schoolplein naar bourgondische tuin

Deze week ging Tom aan de slag voor Rutger en Maaike, die graag meer groen en minder tegels in hun tuin willen! Hun tuin heeft nu iets weg van een schoolplein en daar willen ze maar al te graag vanaf. De tuin mag lekker groen, speels en bourgondisch worden. En dat is gelukt!

Nieuw leven

Allereerst haalt Tom de tuin leeg en demonteert hij de carport, die krijgt namelijk een tweede leven bij de zus van Maaike! Vervolgens begint hij met de bestrating, hij gebruikt grote, betonlook tegels die een pad vormen door de tuin heen. Naast tegels maakt hij ook nog gebruik van oude wagonplanken als vlonder én grind.

Beplanting

Ook de oude schutting gaat eruit, Tom plaatst een haag als afscheiding met de tuin van de buren en plaatst een aantal kleine hagen om tuinkamers te creëren. Als hij dit heeft gedaan begint hij met het plaatsen van een paar bomen en beplanting, onder andere de krentenboom, die mooie bloesem krijgt in de lente.

Kruidentuintje

Rutger houdt erg van barbecueën en daarom maakt Tom een borderbak met daarin een kruidentuintje. De borderbak maakt hij van oude eikenhouten balken, hij vult de bak met moestuinpotgrond en verschillende kruiden. Hij plant de kruiden door elkaar heen voor een speels gezicht en plaatst ook nog een paar kleine appelbomen in potten, om hoogteverschil in de tuin te creëren.

Plek voor iedereen

Achter in de tuin wordt er een overkapping en een schuurtje gebouwd. Onder de overkapping zet Tom een grote tafel neer die genoeg plek biedt om lekker aan te eten met familie en vrienden. Ook aan Maaike is gedacht, Tom heeft een werkbank gemaakt waarop ze lekker kan kokkerellen als er gasten zijn. 

Tijd om te relaxen!

Als laatste zet Tom de lounge- en bistroset neer en maakt hij de tuin af met mooie accessoires en een nieuwe barbecue. De tuin is klaar!

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Gardena

MET DANK AAN
Alpha Communications
Amagard
Bosch  
Capi Europe
Citroën Nederland
Douglas-hout.nl B.V.
Engelbert Strauss
Hout met Historie B.V.
In-Lite Design
MBI De Steenmeesters
Nofruit B.V.
Proven Winners
Schäffer-Theunissen

Lobke Taal
ID: 7880

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven