Huis
Tuin
Video

Van saaie zandvlakte naar een natuurlijke, gezellige tuin!

Heleen en Stefan wonen met hun gezin in een voormalig psychiatrisch ziekenhuis in Bloemendaal. Met het huis zelf wisten ze wel raad, maar wat ze met de tuin aan moesten? Dat wisten ze niet. Hierdoor is het altijd een rommelige zandvlakte gebleven, tot nu! Hun wens? Een groene tuin waar de natuur het hele jaar door mooi in terugkomt. Laten we aan de slag gaan!

First things first

Tom begint zoals altijd met het leeghalen van de tuin. Op de plekken waar bestrating komt wordt zand gestort. De balken die uit het huis komen en de trampoline worden even aan de kant gelegd, die gaat hij namelijk straks weer gebruiken!

Buitendouche

Ondertussen zit Thomas ook niet stil op de boerderij, hij maakt een buitendouche die straks in de tuin komt te staan. Het gezin woont namelijk dicht bij de kust en ze zijn vaak op het strand te vinden, fijn als ze zich dan lekker af kunnen spoelen!

Eenmaal terug in de Bloemendaal ligt de bestrating al op zijn plek en is de overkapping bijna af. Om ervoor te zorgen dat er toch nog genoeg licht is onder de donkere overkapping komt er een prachtige lichtkoepel in.

Oud wordt nieuw

Heleen en Stefan willen graag dat de balken die oorspronkelijk in de keuken zaten terugkomen in de tuin. Daarom gaat Tom aan de slag met het inkorten van de balken, die hij vervolgens weer gebruikt om de buitendouche mee af te kaderen.

Lekker groen!

De natuur terug laten komen in de tuin is iets wat Heleen en Stefan graag willen, daarom gaat Tom aan de slag met het sedumdak. Hij plaatst de cassettes op het platte dak van de overkapping. Ideaal, want het ziet er mooi uit en biedt een fijne plek voor insecten en vogels! 

Huib heeft ook een mooi plan gemaakt voor de beplanting. Zo komt onder andere de schoenlappersplant, de hortensia en het gebroken hartje terug in de tuin. De verschillende kleuren, hoogtes en soorten geven de tuin een mooie, weelderige look.

Tijd om styliste Denise erbij te roepen! Ze kiest voor een mooie strakke loungeset die het hele jaar door buiten kan blijven staan, zelfs de kussens! Daarnaast komt er een prachtige lange tafel te staan waar het gezin straks lekker aan kan eten. Dat in combinatie met de barbecue én het verticale kruidentuintje gaan vast zorgen voor heerlijke avonden!

Lobke Taal
ID: 10469

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven