Huis
Tuin
Video

Buitenkijker: de landelijke tuin met een uniek uitzicht over de weilanden

Tom gaat langs aan de rand van het Noord-Hollandse dorp Haringhuizen. Hij neemt hier een kijkje in de prachtige landelijke tuin van Carola en Ruud. Het stel woont in een apart stukje van het dorp waar nog steeds prachtige huizen gebouwd worden met een geweldig uitzicht!

Een unieke plek

Op de plek van het huis van Carola en Ruud stond eerst een grote boerderij met schuren. Een projectontwikkelaar heeft de boerderij en de grond opgekocht en verdeeld in zes kavels. Het stel heeft één van deze kavels weten te bemachtigen, waar zij een supermooi huis op hebben gebouwd.

Buitenkijker: de inspirerende Japanse tuin van Lia en Frans
Buitenkijken

Uitzicht

Wat betreft de materialen voor de bouw van het huis was het stel vrij in hun keuze. Het dak is gemaakt van zink en dit ziet er geweldig uit. Binnen is het lekker ruim en de ramen zorgen voor veel licht en een prachtig uitzicht. Het allerbelangrijkste vonden Carola en Ruud dat buiten naar binnen wordt gehaald, waardoor je altijd contact hebt buiten. Vanuit binnen zijn er veel doorkijkers naar buiten en dus heb je altijd een mooi zicht op de weilanden en de natuur.

Drie gedeeltes

De tuin is in drie gedeeltes verdeeld, de moestuin en de kas, het middengedeelte met gras en de bloemenborders. De vijver is prachtig en straalt door zijn lengte oneindigheid uit. Ook in de vijver hebben ze net als op het dak het zink laten terugkomen.   

De zilverpopulier staat gezellig te ritselen in de tuin. Dit geluid is typisch voor deze plant en geeft een rustgevende sfeer. De groentetuin heeft twee verhoogde bakken en staat er strak en netjes bij. In de kas staan heerlijke groenten zoals tomaten, komkommers en paprika's. Aan de zijkant van het huis staan prachtige bloemen met de kleuren paars, roze en lila. Dit zijn de favoriete kleuren van Carola en het paars steekt ook nog eens mooi af bij het zwart van het huis.

Tuinkamer

Ook hebben Carola en Ruud een fijne tuinkamer waar ze heerlijk kunnen zitten met vrienden. Er zit een buitenkeuken in en met het hout als materiaal heeft de tuinkamer iets weg van een Tiny House. Het raam in de tuinkamer lijkt net een schilderij en ook hier kun je genieten van het prachtige uitzicht!

Fotocredits:

Carola Schilder

Daphne van Kaam
ID: 9961

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven