Huis
Tuin
Video

Van grauwe parkeerplaats tot moderne loungetuin

Rebecca en Rick hebben onlangs hun eerste huis in IJsselstein gekocht, een grote stap! Hierbij kwam helaas een grauwe tuin die meer weg heeft van een parkeerplaats. Tom en Huib zijn aan de slag gegaan om hier een moderne loungetuin van te maken, waar ze heerlijk tot rust kunnen komen. Bekijk hier het eindresultaat!

We gaan van start!

Tom en Huib beginnen met het slopen van de verrotte overkapping. Deze lekte regenwater, dus was zeker aan vervanging toe! Er wordt een hogere overkapping geplaatst, die Tom in een groene kleur beitst. Ook wordt een deel van de tegels eruit gehaald, om plaats te maken voor meer groen. Rebecca en Rick hebben niet echt groene vingers, dus Tom plaatst voornamelijk planten die weinig verzorging nodig hebben. 

Een groene haag voor privacy

De oude schuttingen zijn vrij laag, wat betekent dat het stel erg dicht op de buren zit. Er wordt een groene haag geplaatst, die als schutting zal dienen. Deze haag is kant en klaar, waardoor hij direct meer privacy biedt en het stel echt een eigen plekje krijgt. Ook deze haag vraagt weinig onderhoud van het stel en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Daarnaast wordt er een mooi deck neergelegd van houten planken, om de tuin wat meer dimensie te geven. 

Meer kleur in de tuin

Tom bouwt van cementstenen een verhoogde border. Dit zorgt ervoor dat de loungeruimte op een natuurlijke manier gescheiden wordt van de eettafel onder de overkapping. In de border worden mooie planten met bloemen geplaatst, wat direct voor meer kleur in de tuin zorgt. Ook op het dak van de overkapping plant hij mooie knolbegonia’s die subtiel over de rand heen vallen. Hieronder wordt nog een mooie eettafel geplaatst, die stylist Denise gezellig aankleedt met accessoires.

De tuin is nu helemaal af, nu kunnen Rebecca en Rick samen met hun vrienden heerlijk genieten van de avondzon!

Esmée Duindam
ID: 9319

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven