Huis
Tuin
Video

5x de mooiste inspiratie voor de voortuin

Heb je een voortuin en weet je niet wat je er mee moet doen? Dit kan heel lastig zijn , want alleen tegels in de voortuin zijn ook zo saai. Daarom geven wij je wat inspiratie, zodat jouw voortuin er straks piekfijn uitziet.

1. Plantenbakken

Dit zie je wel vaker in een voortuin, maar wanneer je er niet teveel tijd aan wil besteden, zijn plantenbakken een heel goed idee. Kies bijvoorbeeld voor grote plantenbakken, zodat je voortuin goed gevuld wordt.  

Inkijk in de tuin? Met deze oplossing is het zo gepiept!
Bloemen en planten

2. Een plek om te zitten

Wanneer je geen of niet zo’n grote achtertuin hebt, kun je ook in de voortuin een zitplek creëren. Zo kan je gaan voor een tafel met stoelen, maar een bankje is natuurlijk ook heel erg leuk! Het kan natuurlijk ook zijn dat je in de achtertuin weinig zonlicht hebt, ook dan is een zitplek in de voortuin extra fijn! 

3. Een klein paadje

Als je een voortuin hebt met veel grind of gras, kun je ook een klein paadje aanleggen naar de voordeur. Dit ziet er heel speels uit en zo loop je niet met vieze schoenen naar binnen.

4. Waterornament

Heb je geen grote voortuin, maar wil je hem wel bijzonder maken? Met een waterornament zorg je voor een echte eyecatcher in je tuin. Zorg dat het ornament het middelpunt wordt van je voortuin en je tuin straalt één en al rust uit.

5. Een border

Als je van veel groen en natuurlijke vormen houdt, is een border in je voortuin heel mooi. Je kan deze namelijk in een bocht laten lopen en hem vullen met planten. Natuurlijk kan hij ook gewoon recht, dan heeft het meer een moderne uitstraling! Benieuwd naar tips hoe je dit zelf kunt maken? Dat lees je hier

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Mike
Foto 1: Cortenstaal plantenbak
Foto 2: Eigen Huis & Tuin 
Foto 3: Excluton
Foto 4: Tuinbazaar
Foto 5: Eigen Huis & Tuin 

Alieke van Rijn
ID: 9538

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven