Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips richt je je dakterras functioneel in

Op een dakterras heb je meestal niet zo heel veel ruimte. Daarom is het belangrijk 'm functioneel in te richten. Hoe je dat aanpakt? We leggen het je uit:

1. De functie

Kijk eerst goed wat de voornaamste functie van je dakterras wordt. Is je terras vooral een verlenging van je huis en wil je gewoon dat ‘ie er stijlvol uitziet? Zet dan veel planten op je dakterras en plaats een loungeset waarin je heerlijk kunt neerploffen na een lange dag. Als je je terras gebruikt als plek waar je ’s avonds lekker uitgebreid wil kunnen eten, is een eettafel juist handiger. 

2. Een goede ondergrond

Praktisch gezien is het bij een dakterras erg belangrijk om een stevige ondergrond te hebben. Je wil natuurlijk niet dat je terras inzakt. Zoek daarom van tevoren even goed op of de ondergrond die je wil ook geschikt is voor zware tuinmeubelen. 

Als je een veilige vloer hebt, kun je gaan kijken naar de sfeer die je wil overbrengen op het dakterras. Zo staat een houten vloer mooi bij een natuurlijke uitstraling, terwijl tegels weer een wat modernere look geven. 

3. Gebruik de hoogte

Heb je een klein dakterras? Gebruik dan de hoogte! Hang planten op en stapel bijvoorbeeld lekker wat kratjes op elkaar. Zo houd je op de grond ruimte over voor functionele meubels. Een extra voordeel van in de hoogte werken is dat je zo meer privacy op je dakterras creëert.

4. Op maat

Als je geen meubels kunt vinden die handig zijn voor de ruimte op je dakterras, kun je ook zelf aan de slag gaan. Stiekem heel leuk, en dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Zo kun je makkelijk en goedkoop een bank maken met pallets, waarbij je zelf kunt bepalen hoe groot je bank wordt.

5. Zorg voor schaduw

Op een warme dag wil je misschien even lekker zonnen op je dakterras. Maar eten doe je waarschijnlijk liever in de schaduw. Denk daarom bij het inrichten van je dakterras na over schaduwplekken en dus ook de stand van de zon. Dit kun je creëren met planten, maar ook een parasol of schaduwdoek zijn handige oplossingen.

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Julia Dilissen
ID: 9122

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven