Huis
Tuin
Video

Dit heb je nodig voor het creëren van een mediterrane tuin

Je kunt je tuin op vele manieren inrichten. Een daarvan is de mediterrane tuin die we kennen van landen als Italië, Portugal en Spanje. Wil je zelf ook zo'n tuin inrichten? Dan moet je denken aan een aantal zaken.

Aardetinten

Aardetinten zijn de basis van een mediterrane tuin. Je kunt dit laten terugkomen in een stenen muur en verschillende accessoires. Wanneer je een muur gebruikt als afscherming van je tuin dan zul je merken dat zo'n muur makkelijker dan andere materialen warmte vasthoudt. 

Mediterrane muur

Verschillende hoogtes

Het typische van een mediterrane tuin is dat deze nooit helemaal gelijkvloers is. Dit kun je zelf namaken door te bestraten met verschillende hoogtes of grote stenen aan de zijkant van je tuin op te stapelen. Dit kan dan dienen als decoratie waar je eventueel nog plantjes tussen kunt zetten.

Natuurlijke materialen

De mediterrane tuin bestaat voornamelijk uit natuurlijk materialen. Naast veel steen is er ook vaak fijn grind en hout  terug te vinden in de tuin. 

Natuurlijke materialen

Subtropische planten

In de mediterrane landen groeien en bloeien andere plantensoorten dan hier in Nederland. Gelukkig zijn een hoop meditterane planten gewoon te koop in veel tuincentra. Je kan bijvoorbeeld denken aan een olijfboom, een bananenboom, verschillende palmen, bloemriet, een trompetboom, vijg, yucca of druivenplant.

Subtropische planten

Grote potten

Een mediterrane tuin is niet af zonder grote potten vol met planten. Het zorgt voor dé finishing touch!  

Meer tuin inspiratie? Kijk dan even buiten

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: Klaproostuinen.nl
Foto 2: Eigen Huis & Tuin
Foto 3: Eigen Huis & Tuin


Jeremy Houweling
ID: 8094

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven