Huis
Tuin
Video

Zo verwijder je mos razendsnel van je tuinmeubels en terras

Last van een groene laag algen of mos tussen de voegen of bovenop de tuintegels? Of juist op het meubilair? Met deze tips verwijder je het gemakkelijk. Ziet er meteen weer een stuk frisser uit!

Meubilair

Getsie, het is geen pretje om op mossig meubilair te zitten. Ook van groene aanslag zijn we geen fan. Met wat heet water en een scheutje allesreiniger kom je al een heel eind, wanneer je meubels van kunststof, staal of aluminium hebt. Schrobben doe je met een zachte spons of een doekje, zodat je krassen vermijdt.

Wees voorzichtig met houten tuinmeubilair. Hardhouten meubilair kan afgespoten worden met de hogedrukspuit, maar zachthout kun je beter schoonmaken met een sopje met groene zeep en een paar eetlepels soda en een zachte borstel. 

Rotan en bamboe borstel je schoon met koud water met een scheut zout erin.

Tegels

Allereerst: maak je tegels zeker niet schoon met chloorwater! Dit is enorm schadelijk voor het milieu én de beplanting van je tuin. Ga liever aan de slag met azijn en water in een plantenspuit. Daardoor sterven zowel mos, algen als onkruid. Test het wel eerst even op een klein stukje uit, want azijn kan tegels verkleuren. Ook de hogedrukspuit kan je tegels razendsnel weer mooi maken, maar let wel op met poreuze stenen.

Voorkomen

Groene aanslag groeit vooral op meubels en tegels die uit de zon liggen en waar het behoorlijk vochtig is. Om problemen als mos en algen te voorkomen, vermijd je dit dus liever.  

Fotocredits:
Headerfoto: Thomas Dils - Unsplash
Artikelfoto: Myumyu.2641 - Instagram

Bron: Huis-en-tuin-infonu, Tuintechniekwinsum

Christa Koeyvoets
ID: 8377

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven