Huis
Tuin
Video

DIY: deze vuurplaats is een eitje om in elkaar te zetten

De ultieme avondactiviteit na zinderend hete zomerdagen blijft toch wel gezellig rondom een kampvuur of vuurkorf zitten. Met wat lekkers te eten en drinken erbij, wie wil dat nou niet? Een eigen kampvuur is helemaal niet moeilijk te maken, en hoeft ook niet duur te zijn.

Deze handige DIY van A Beautiful Mess legt je precies uit hoe je het aanpakt.

Benodigdheden

  • Gekleurde verfspray
  • Schep
  • Grind Bakstenen
  • Fire pit ring (optioneel)
  • Stenenlijm/montagelijm voor baksteen
  • Rubberen hamer

Stap 1

We beginnen met ‘schetsen’ waar we het kampvuur willen plaatsen. Leg de eerste ring van stenen klaar in de cirkel. Spuit dan met de verfspray op de plek langs de buitenkant van de cirkel, zodat we weten waar straks gegraven moet worden. Wees voorzichtig, want je wil natuurlijk geen verf op de stenen krijgen. Verwijder de stenen weer, zodat er een mooie cirkel op de grond staat.

Stap 2

Graaf nu deze cirkel af, zodat je een gat van ongeveer 15 centimeter diep hebt. Dat kan een behoorlijke work-out zijn!

Stap 3

Vul het gat nu met grind totdat het gat weer gelijk is met de rest van de grond. Dit gat met grind is van groot belang voor je kampvuur, want zo kan het water wegstromen wanneer het regent.

Stap 4

Nu gaan we bouwen! Plaats de eerste ring van baksteen op het grind, aan de randen. Zorg dat de stenen stevig op hun plek zitten door ze aan te duwen met de rubberen hamer. Gebruik je een vuurring, plaats deze dan in het midden zodat je recht omhoog bouwt. Gebruik wat van de stenenlijm aan de onderkant van de tweede ring stenen. Ga zo verder tot je de gewenste hoogte hebt bereikt. Let op: plaats de stenen zodat het midden van de bovenste steen op de spleet tussen de onderste twee stenen valt.

Vuurtje maken

Klaar is Kees! Om een goed vuur te maken, begin je klein met droge bladeren, kranten of stokjes. Als het vuur eenmaal brandt, kun je het steeds wat groter bouwen. Na een aantal sessies rondom het kampvuur schep je de binnenkant weer leeg, zodat er niet te veel resten achterblijven die gaan rondwarrelen.   

Bekijk ook:

Fotocredits: A Beautiful Mess

Bron: A Beautiful Mess

Christa Koeyvoets
ID: 8904

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven