Huis
Tuin
Video

Met deze 5 tips zit je het liefst de hele dag in je tuin

De weergoden voorzien ons niet altijd van tropisch zomerweer. Gelukkig kun je de natuur een handje helpen door het buiten zelf iets aangenamer te maken. Wij geven je tips waardoor je het liefst altijd in je tuin wil zitten!

1. Een overkapping

Al gedacht aan een overkapping? Dit is een investering maar je zal hier veel plezier van hebben. Met een overkapping kun je eigenlijk altijd genieten van je tuin. Bij extreem warm weer is het ideaal als schaduwplek, bij een regenbui die niet lijkt te stoppen kun je onder de overkapping schuilen én je zal minder last hebben van harde wind. En een financieel voordeel: je huis zal meer waard worden door een overkapping.

2. Zorg extra verwarming

Als het ’s avonds wat afkoelt ben je al snel geneigd om naar binnen te vluchten. Maar je kunt dan eigenlijk nog prima buiten zitten met wat extra verwarming. Schaf een kachel of terrasverwarming aan waar je gezellig met vrienden en familie omheen kunt zitten, of waar je lekker een filmpje naast kan kijken op de bank. Liever een milieuvriendelijkere optie? Pak er dan lekker een warm kleedje bij of doe een warme trui aan.  

3. Een comfortabele loungeset

Het is heel aantrekkelijk om nog even in je tuin te ploffen als er een comfortabele loungebank staat. Ook op koudere dagen genieten van je loungeset? Leg er dan gewoon een warm kleed bij.

4. Verlichting

Met de juiste verlichting maak je je tuin extra gezellig. Combineer verschillende type verlichting voor het beste resultaat. Ga bijvoorbeeld voor buitenspots in combinatie met lichtsnoeren. Lees hier  waar je op moet letten als je voor tuinverlichting kiest.

5. Buiten koken

Kook je alleen maar in de tuin als je gaat barbecueën? Zonde, want je kunt op nog veel meer manieren buiten koken. Met een kookkachel of buitenkeuken bijvoorbeeld. Bij slecht weer wil je geen regen in je eten hebben, dus zorg dan dat je onder een overkapping staat.  

Fotocredits:

Headerfoto: DenisseLeon -Unsplash

Julia Dilissen
ID: 8855

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven