Huis
Tuin
Video

4 redenen om te kiezen voor een pergola in de tuin

Je ziet het steeds vaker: een pergola in de tuin. Je kunt hier in de zomer lekker onder zitten en het ziet er ook nog eens gezellig uit. Maar wist je dat er nog meer redenen zijn om te kiezen voor een pergola in de tuin?

Een pergola is bijna hetzelfde als een overkapping, maar staat los van je huis op schuur. Vaak wordt de bovenkant van de pergola opengelaten, maar je kunt hem ook dichtmaken.

1. Tegen de zon

De originele bedoeling van een pergola is om je te beschermen tegen de zon, als een soort zonnescherm dus. Je kunt hiervoor een dak op je pergola maken, maar je kunt ook gebruik maken van een schaduwdoek. Als je dat laatste gebruikt kun je deze ophangen wanneer je maar wilt, waardoor je dus ook wél eens in de zon kunt zitten.

2. Lekker spelen

Heb je kinderen? Dan kun je ook een leuke speeltuin maken van de pergola. Hang bijvoorbeeld een ladder op waar je kroost op kan klimmen. Ook leent een pergola zich goed voor het ophangen van een schommel. Zorg er wel voor dat de constructie van je pergola stevig genoeg is om er iets zwaars aan op te hangen.

3. Zitplek

Wie zegt dat schommelen alleen voor kinderen is? Je kunt ook een grote schommelbank of -stoel aan je pergola ophangen waar je zelf lekker op kunt relaxen. Deze kun je ook heel makkelijk zelf maken!

4. Sfeervol verlichte plek

Er is niks gezelliger dan op een zwoele zomeravond met een drankje en wat gezellige lichtjes in de tuin te zitten. Je kunt heel leuk een lichtslinger om de pergola heen wikkelen voor een gezellig effect. Gebruik hiervoor wel goede buitenlampen, uiteraard in een gezellige, warme kleur.

Als je tuinverlichting wil aanleggen bij je pergola, kun je dat niet zomaar doen. Je moet wel even op deze drie dingen letten. 

Fotocredits
Headerfoto: Eigen huis en Tuin
Foto 1: Eigen Huis en Tuin
Foto 2: Eigen Huis en Tuin
Foto 3: Bumar Gardens
Foto 4: Eigen Huis en Tuin
Foto 5: eigen Huis en Tuin

Julia van Rijn
ID: 8081

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven