Huis
Tuin
Video

Zandbui op komst: ‘Saharawolk’ boven Nederland kan zandregen opleveren

“It’s raining… sand!” Ja, je hebt het goed gelezen: er hangt een grote wolk gevuld met Saharazand boven ons land. En dat kan nog wel eens vies gaan uitpakken.

Zuidelijke winden nemen het woestijnzand uit het noorden van Afrika mee naar Europa. Dinsdagavond is de lucht waarschijnlijk mooi rood, want het zand levert gewoonlijk een prachtige zonsondergang op. Maar het heeft ook negatieve gevolgen. De kans is groot dat de Saharawolk op woensdag uitmondt in een regenbui gevuld met zand en stof. Vooral in het zuidwesten van Nederland zullen de effecten merkbaar zijn.

Luchtkwaliteit

Het zand zorgt er gelukkig niet voor dat de kwaliteit van de lucht verslechtert. Maak je daar dus maar geen zorgen over. Donderdag trekt de Saharawolk weer weg uit ons land. Toch laat hij waarschijnlijk wel wat zand achter.

Poetsen

En dat levert stoffige auto’s, ramen en tuinmeubelen op. Aan het poetsen geslagen dus! Let bij het verwijderen van het zand erop dat je niet onmiddellijk met een doek over het oppervlak wrijft, want dat zou wel eens hele lelijke krassen kunnen veroorzaken. Spuit eerst met de tuinslang de zandresten weg, dan voorkom je schade. Daarna kun je het voorwerp wassen zoals je gewend bent.

 

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Rubén Bagüés - Unsplash

Bron: AD

Christa Koeyvoets
ID: 8316

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven