Huis
Tuin
Video

Zo laat jij de Scandinavische stijl terugkomen in jouw tuin

Ben jij geïnspireerd geraakt door de Scandinavische stijl? Haal deze stijl dan ook naar je eigen tuin! Met de volgende tips tover jij je tuin om tot een knus Scandinavisch paradijs!

Minimalistische meubels

De Scandinavische woonstijl staat bekend om rust, eenvoud en functionaliteit. Bij een Scandinavische tuin horen dus meubels die eenvoudig en modern zijn. De tuinmeubels moeten praktisch zijn en natuurlijk lekker zitten! Geef de tuinmeubels een mooie prominente plek in de tuin en kies voor meubels met natuurtinten en een aardse uitstraling.

Buitenkijker: laat je inspireren door de prachtige landschapstuin van Beppie
Buitenkijken

Kleuraccenten

Voor een Scandinavische tuin is de witte kleur een goede basis. Je wilt natuurlijk niet dat de tuin saai oogt dus met alleen wit ben je er nog niet. Vul de neutrale basis dus aan met typisch Scandinavische tinten. Kies één of enkele kleuren uit die je mooi vindt en probeer het hierbij te houden. Typische Scandinavische kleuren zijn bijvoorbeeld zwart en grijs maar ook pastelkleuren en aardsetinten passen goed bij deze stijl.

Natuurlijke materialen

Een Scandinavische tuin maak je helemaal compleet met natuurlijke materialen. Hout doet het altijd goed en zorgt ook voor een warme sfeer in de tuin. Ook laat je met hout de natuur en het Scandinavische vakmanschap meer terugkomen. Combineer het hout met accessoires als vachten en wollen dekens, zo creëer je meer contrast. Een buitenvloerkleed staat ook supergaaf en geeft gelijk een knusse uitstraling. Voor de Scandinavische stijl geldt: ‘less is more’, leg dus de nadruk op een paar mooie tuinaccessoires en houd het verder rustig.

Vuurtje stoken

Wat niet mag ontbreken in een Scandinavische tuin is een buitenvuur. Het knapperende vuur en de warmte die ervan afkomt maakt het Scandinavische sfeertje helemaal compleet! Kies voor een mooie vuurkorf of vuurschaal en geniet ook op koudere dagen van de gezelligheid in de tuin! Wil je het milieu hiermee zo min mogelijk belasten? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor je! 

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin

Daphne van Kaam
ID: 9640

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven