Huis
Tuin
Video

Groene aanslag op de terrastegels? Gebruik in deze gevallen géén hogedrukreiniger!

Zit er op jouw terrastegels een groene aanslag? Dan wil je dat vast voor de lente begint het er goed afgeboend hebben! De meeste mensen pakken snel de hogedrukreiniger en maken hiermee de tegels schoon. Maar wist je dat dit in sommige gevallen helemaal niet zo goed is voor de tegels? Hier lees je waarom!

Soorten tegels

Het is allereerst goed om te kijken naar wat voor soort tegels je in de tuin hebt liggen. Dit maakt namelijk verschil in of je ze wel of niet met een hogedrukreiniger mag behandelen. Hebben je tegels een toplaag? Dan is het sowieso niet zo slim om de hogedrukreiniger te gebruiken. De druk hiervan is namelijk zo hard dat je de toplaag ervan af spuit en hierdoor beschadigen je tegels. 

Hetzelfde geldt voor tegels van cement. Deze zijn in vergelijking met natuursteen best zacht en daardoor spuit je de bovenste laag er ook van af met een hogedrukreiniger. De tegels worden hierdoor ruw en hierdoor groeit er uiteindelijk ook weer sneller aanslag op! Het heeft dus maar eventjes nut en beschadigt deze tegels alleen maar. Je kunt bij een van deze tegels beter een andere schoonmaakmanier gebruiken! Welke? Dat lees je hier

De amandelboom: een prachtige plant voor in je tuin
Bloemen en planten

Zand tussen de tegels weg

Wat ook nog een nadeel is aan werken met deze reiniger, is dat hij zo hard spuit dat al het zand ook weggaat tussen de tegels. Dit klinkt misschien wat onschuldig, maar hierdoor kunnen je terrastegels wel scheef gaan liggen en zelfs verzakken! Heb je dus de tegels schoongemaakt met de hogedrukreiniger? Vul de ruimte tussen de tegels dan wel weer met wat vulzand. 

Vriezen

Wanneer je de tegels van cement of met een toplaag wel hebt schoongemaakt met de hogedrukreiniger, zullen ze dus ruwer zijn. Gaat het daarna een flink regenen? Dan dringt het water helemaal door in de tegels. Dit is op zich niet zo heel erg, maar zodra het gaat vriezen wel! Het water gaat dan namelijk uitzetten en je tegels zullen nog erger beschadigen. 

Let er dus goed op of jouw tegels wel tegen de hogedrukreiniger kunnen, voordat je ze beschadigt!

Fotocredits

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin 
Foto in artikel: Eigen Huis & Tuin 

Alieke van Rijn
ID: 9852

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven