Huis
Tuin
Video

Terrasverwarming aanschaffen? Let op deze 4 dingen

Brrr… zelfs in de zomermaanden kan het ’s avonds behoorlijk fris worden wanneer je buiten zit. Terrasverwarming biedt uitkomst. Op deze vier dingen moet je letten bij aanschaf.

1. Het terras

Eigenlijk vanzelfsprekend: de keuze voor een terrasverwarmer hangt voor een groot deel af van hoe de terrasruimte eruitziet. Is het terras open, of juist deels afgesloten met wanden? Bij een gesloten terras werkt verwarming met lange golf het beste. Deze apparaten verwarmen de lucht en geven weinig licht.

Bij een open terras is een terrasverwarming met korte golf de beste keuze. Een apparaat als deze geeft stralingswarmte, waarbij alle oppervlaktes die straling ontvangen warm worden. De warmte kan dan niet ‘wegwaaien’.

2. Temperatuurstanden

De aanschafprijzen van terrasverwarmers lopen enorm uiteen. Denk vooraf na of je een apparaat wil met verschillende warmtestanden, of eentje die slechts op één vermogen draait. Een terrasverwarming met de mogelijkheid om de temperatuur te wijzigen is natuurlijk een stukje duurder.

3. Energieverbruik

De mate van het energieverbruik verschilt per apparaat. Elektrische terrasverwarming is gemakkelijk om te laten installeren, waardoor de prijs laag blijft. Ben je een beetje handig, dan kun je ‘m zelfs zelf installeren. Een apparaat op gas is over het algemeen duurder dankzij de hoge aanschaf- en installatiekosten.

Ook qua gebruik liggen de kosten van een gasverwarming vaak hoger dan een elektrische verwarming. Over het algemeen geldt: hoe hoger het vermogen, hoe hoger de gebruikskosten.

4. Veiligheid

Kies je voor een staande terrasverwarming, let dan op of deze omvalbeveiliging bevat. Het apparaat schakelt dan automatisch uit wanneer deze omvalt. Handig, want zo kun je (ernstige) ongelukken voorkomen. Het is helaas wel zo dat een terrasverwarming met omvalbeveiliging iets kostbaarder is. 

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Brett Sayles - Pexels

Bron: FonqTerrasheater

Christa Koeyvoets
ID: 8319

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven