Huis
Tuin
Video

Zo laat je de barokstijl terugkomen in jouw eigen tuin

Ben jij helemaal geïnspireerd geraakt door de prachtige kasteeltuin van Mary en Aart? Ga dan zelf aan de slag en laat de barokstijl terugkomen in jouw eigen tuin. Hulp nodig? Wij hebben wat inspiratie voor je op een rijtje gezet!

Centrale hoofdas

Een belangrijk kenmerk van de baroktuin is dat er een accentuerende hoofdas is gericht op het gebouw en aansluit op de hoofdruimte van het gebouw. Op deze manier vormen de tuin en het huis een mooi geheel. De versieringselementen bevinden zich in de baroktuin meestal op de kruispunten van de assen, de versiering geeft de tuin een rijkelijk gevoel.

Buitenkijker: de supermooie Balinese tuinkamer van Roos en Toon
Buitenkijken

Water en symmetrie

Ook zie je in baroktuinen dat vijvers en perken symmetrisch worden aangelegd in rechthoeken. Meestal zijn de verhoudingen hiervoor 3 bij 5. Water is een belangrijk element in de Baroktuin en dit kun je bijvoorbeeld terug laten komen in de vorm van vijvers, fonteinen en waterspuwers.

Planten en grind

De hagen in de baroktuin zijn altijd kort gesnoeid, zo komt het gebouw namelijk beter uit. De sierlijk gevormde perken worden vaak gevormd met behulp van lage buxushagen. Daarnaast is wit grind ook typisch voor de barokstijl, hiermee worden de tussenruimtes opgevuld. Ook kun je met het witte grind een mooi contrast creëren tussen het grind en het gras. Natuurlijk kunnen bloemen niet ontbreken en met prachtige pioenrozen en fuchsia’s laat jij ook met bloemen de barokstijl terugkomen in jouw eigen tuin!

Daphne van Kaam
ID: 10033

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven