Huis
Tuin
Video

Ben je geen kattenmens? Zo ga je het beste met vervelende buurtkatten om

Katten zijn leuke dieren, maar ze kunnen ook flink het bloed onder je nagels vandaan halen. Bijvoorbeeld als de kat van de buren in je tuin poept of je de hele nacht wakker houdt met gemiauw. Maar hoe ga je hier nou netjes mee om?

Je kunt katten op verschillende manieren uit de tuin houden, maar deze manieren zijn niet altijd diervriendelijk. Daarom hebben wij een aantal methoden op een rijtjes gezet die wél diervriendelijk zijn.

Naar de buren

Ten eerste kun je natuurlijk de buren vragen of ze kun kat in de tuin of in ieder geval uit jouw tuin kunnen laten. Vraag ze bijvoorbeeld om het binnen of in hun eigen tuin leuker kunnen maken voor hun kat zodat ze jouw tuin niet opzoeken of bijvoorbeeld zo'n soort schuttingsysteem. Ook een goede kattenbak bij de kat z’n thuis voorkomt dat hij z’n ontlasting bij jou achterlaat.

Reigerverschrikker

Als je nog steeds ongevraagd katten in de tuin hebt, kun je andere maatregelen treffen. Een van die maatregelen is een reigerverschrikker. Dit is een apparaat op basis van een bewegingssensor dat water sproeit als er een kat in de buurt is. Zo blijven katten zeker uit de tuin. 

Omheining

Een goede omheining houdt katten ook uit de tuin. Daarnaast kun je draadgaas op platte daken van bijvoorbeeld de schuur plaatsen en antioverklimstrips op de schutting. Deze doen de katten niet pijn, maar geven ze alleen een onprettig gevoel. 

Julia van Rijn
ID: 9026

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven