Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je beter geen vogelvoer in plastic netjes kunt ophangen

Nu het buiten kouder is, is er voor de vogels een stuk minder te eten. Daarom willen wij ze natuurlijk een handje helpen. Kijk wel uit dat je ze niet vergiftigt met plastic!

Weg met de netjes!

Vetbollen en pinda’s zijn te koop in fijne netjes, die je natuurlijk mooi op zou kunnen hangen. Helaas is dit een van de slechtste manieren om voedsel aan te bieden aan vogels. Niet alleen blijven ze er soms in hangen (met dodelijke gevolgen), ook eten sommige vogels de netjes zelfs op. Daar gaat je goede bedoeling van je vogeltjes voeren!

Wat kun je dan doen?

Eigenlijk heel simpel, haal alles uit de verpakkingen. Je kunt metalen houders kopen voor de vetbollen of metalen voersilo’s voor pinda’s. Ook kun je een garde uit je keuken gebruiken als zaadbolhouder. Hoe? Heel simpel: 

Vind je dit te veel moeite? Je kunt ook gewoon wat pinda’s in de tuin strooien of de vetbollen op de grond of in een voederhuisje leggen. Zo kun je je vogelvrienden afvalvrij voederen! 

Bekijk ook:

Fotocredits:

Header: Ben_Kerckx - Pixabay 

Video: Zwerfinator

Esmée Duindam
ID: 9552

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven