Huis
Tuin
Video

Vuurkorf in de tuin? Zo maak je 'm aan het einde van je avond weer veilig uit

Er is niets lekkerder dan op een zomeravond de vuurkorf in je tuin aansteken. Even heerlijk relaxen bij het knisperende vuur tot diep in de nacht. Toch zit er ook een nadeel aan: het uitmaken van het vuur. Want hoe doe je dit nou het veiligst? Moet je wachten of het zelf uitmaken?

Wij delen de manier waarop je veilig én snel je vuurkorf uitmaakt.

Uit zichzelf

De makkelijkste manier om je vuur te doven is natuurlijk door dit vanzelf te laten gaan. Gooi dan een tijdje voor je wil gaan slapen geen hout meer op het vuur. Zo gaat het vanzelf uit. Het is wel belangrijk dat je niet gaat slapen voor het vuur helemaal uit is en er geen rook meer vanaf komt.

Snel uitmaken

Wil je het vuur sneller uitmaken? Gebruik dan aarde of zand. Gooi dit over het vuur heen en het zal binnen de kortste keren gedoofd zijn. Gebruik absoluut geen water om dit klusje te klaren, want door het plotselinge verschil in temperatuur zal je vuurkorf beschadigen en ontstaat er ook nog eens ontzettend veel rook. 

Fotocredits
Headerfoto: Karly - Unsplash

Bron: WikiHow  

Julia van Rijn
ID: 9172

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven