Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je je vogelhuisje nu schoon moet maken

Niemand houdt van een rommelig huis, zo ook vogels niet. Het najaar is de perfecte tijd om je vogelhuisje leeg te halen van nestmateriaal en schoon te maken. Waarom? Dat lees je hier!

Een heerlijk slaapplekje

Vogels gebruiken een vogelhuisje meerdere keren per seizoen, dus niet alleen om een nestje te maken in het voorjaar. In de winter dient het niet als nestkast, maar eerder als slaapplaats. In de wintertijd brengen kleine vogeltjes zoals koolmezen of boomkruipers tot wel zestien uur per dag slapend door. Je biedt ze een schoon onderdak komende winter door de kast nu schoon te maken.

Hoe maak je het schoon?

Haal als eerste al het achtergebleven nestmateriaal eruit. Wanneer je dit erin laat liggen zullen vogels dit kastje namelijk niet snel uitzoeken. Daarna kun je het met kokend water schoonmaken. Dit doodt alle bacteriën, zonder een geur achter te laten. Hierdoor is het neutraal qua geur voor de nieuwe bezoekers. Laat het goed drogen en hierna kun je het weer ophangen.

Vergroot je kans op gasten!

Wil je graag een nestje in het voorjaar? Wanneer de vogels jouw nestkast uitgekozen hebben als slaapplek in de winter, is de kans groot dat ze zich hier een beetje thuis voelen. Dit vergroot de kans op een nestje in het voorjaar! Snel schoonmaken dus, zodat de wintergasten alvast een lekker bedje kunnen uitzoeken!

Fotocredits:

Header: Wilfried Santer - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 9271

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven