Huis
Tuin
Video

Geen zwembad, maar een zwemvijver in je tuin! Dit zijn de voordelen

Zou jij het ook niet heerlijk vinden om dagelijks een duik te kunnen nemen in de tuin? Wist je dat je van je vijver heel gemakkelijk een zwemvijver kunt maken? Wij vertellen je hoe!

Beter voor het milieu

Een zwemvijver staat niet alleen een stuk natuurlijker in je tuin dan een zwembad, maar het is ook een stuk beter voor het milieu! Je hoeft hem namelijk niet met chemische middelen te reinigen en het water continu te verversen. Doordat het water in beweging is hebben bacteriën weinig kans en de waterplanten en poreuze stenen nemen de schoonmaaktaak op zich en filteren het water zelf. Zo heb jij een zwembad in de tuin met een biologisch uiterlijk! 

Zo bestrijd je de Japanse Duizendknoop!
Tuinieren

Waar kun je uit kiezen?

Je kunt helaas niet zomaar besluiten om een duik in je vijver te nemen en het vervolgens tot zwemvijver te benoemen. Er gaat toch wel wat werk aan vooraf. Je kunt voor twee verschillende versies van de zwemvijver gaan. De eerste versie is een vijver met een duidelijke scheidingslijn tussen de planten en het zwemgedeelte. De planten staan in een apart gedeelte waar het water wel makkelijk tussen vloeit en zo de hele vijver dus kunnen filteren. Het zwemgedeelte voldoet eigenlijk aan alle uiterlijke voorwaarden van een zwembad.

Je kunt ook voor een natuurlijk ogende zwemvijver gaan. Deze heeft een organische vorm en de planten staan hier niet apart. Daarnaast zorgen de planten in de vijver voor een natuurlijke overgang naar land, waardoor het niet overduidelijk is dat je deze aan hebt laten leggen. Deze vijver is een stuk meer geïntegreerd in je tuin, waardoor het niet lijkt alsof je hem aan hebt laten leggen.

Fotocredits:

Headerfoto: rgerber - Pixabay
F
oto 1: Watergarden

Esmée Duindam
ID: 10039

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven