Huis
Tuin
Video

3 bomen die jouw tuin prachtige herfstkleuren geven

Ben jij ook zo dol op de herfstkleuren die binnenkort weer op de bomen zullen verschijnen? En wist je dat je nu ook al van deze kleuren kan genieten?! Plant een van deze 3 bomen nu in je tuin en geniet volop van de herfstkleuren!

1. Fluweelboom

Een prachtige struik met superzachte takken en stam. In de zomer heb je een mooie groene boom met een roodachtige schors. Na de bloeiperiode in juni verkleuren de bladeren mooi rood of oranje. De rode pluimen van de fluweelboom kunnen tot aan december in de boom blijven zitten, waardoor je tuin mooi versierd is.

2. Japanse esdoorn

De Japanse esdoorn krijgt goudkleurige, paars of vuurrode bladeren in de herfst. Deze boom bloeit in april en mei, dus dan heb je prachtige bloemen. Dit is afhankelijk van het soort waar je voor kiest. Nu zijn esdoorns sowieso een goede keuze als je graag mooie herfstkleuren in je tuin wilt hebben. Verdiep je wel in de verschillende soorten esdoorns, want er zijn er reuzeveel met allemaal speciale eigenschappen.

3. Amberboom

Amberbomen kun je in allerlei soorten en maten krijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een echte boom of een mooie struik. De amberboom verkleurt op meerdere momenten in het jaar. Je kunt namelijk verwachten dat ‘ie in april al mooi oranjerood kleurt! In combinatie met de eerste zonnestralen van de lente is dit natuurlijk een prachtig plaatje!

Fotocredits:

Header: Daniel Kim - Unsplash

Esmée Duindam
ID: 9227

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven