Huis
Tuin
Video

5 manieren om te zorgen voor een egelvriendelijke tuin

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met de egel. Door een droge zomer was er te weinig voedsel en het wordt ook steeds moeilijker voor de egel een goede verblijfplaats te vinden. Dit komt omdat er veel groen verdwijnt in drukbevolkte gebieden, maar met wat kleine aanpassingen in de tuin kun je de egel helpen.

1. Schuilplek

De egel heeft plek nodig om te schuilen. Struiken, bosjes, donkere hoekjes en bladeren zijn dan ook belangrijk voor de egel. 

Schuilplaats egel

2. De schutting

Egels verplaatsen zich graag van tuin naar tuin. Je kunt de egel helpen door voor een schutting te kiezen met ruimte aan de onderkant. Heb je dit niet en wil je de egel toch helpen? Maak dan een klein gat aan de onderkant van de schutting waar je kleine vriend doorheen kan wandelen. 

3. Dichte beplanting

Waar veel dichte beplanting is, zullen veel insecten zijn en dat betekent voedsel voor de egel!

Voedsel egel

4. Voedselrijke bodem

Een andere manier om de egel van voedsel te voorzien is door af en toe wat fruitschillen in de tuin te gooien. Daar komen wormen en andere insecten op af en dus ook de egel.

Bodem egel

5. Slaapplek

In de winter houdt de egel -wanneer hij voldoende gegeten heeft- winterslaap. Een berg met bladeren, of een donkere kruipruimte is ideaal. Als je zelf creatief bent, kun je ook een schuilhok voor de egel maken. Leuke bezigheid! 

Jeremy Houweling
ID: 4570

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven