Huis
Tuin
Video

5 tips voor een klimaatbestendige tuin

Het klimaat verandert en dit zien we ook terug in het weer. Lange periodes met tropische temperaturen, afgewisseld met extreem veel regenval. Je tuin moet zich hier ook op kunnen aanpassen. Maar hoe krijg je eigenlijk een klimaatbestendige tuin? Wij geven je tips.

1. Halfverharding

Bereid je voor op regen. Als je hele tuin vol tegels ligt, kan het water nergens naar toe. Kies in plaats daarvan voor halfverharding, waarbij je bijvoorbeeld grind of split in je tuin legt.

2. Meer groen

Meer planten is beter voor een klimaatbestendige tuin. Door groen kan regenwater in je tuin beter weglopen. Heb je een houten schutting? Dan kun je deze vervangen voor een groene schutting die water in zich opneemt.

3. Voldoende schaduw

Heel makkelijk, maar wel belangrijk. Door genoeg schaduw is je tuin minder heet. Daarbij droogt de bodem zo minder snel uit. Hierdoor hoef je minder vaak te sproeien, wat weer water scheelt!

4. Een regenton

Waterschade voorkomen? Schaf dan een regenton aan. Koppel je regenpijp af van het riool en laat je regenton het water opvangen. Bewaar het water, zodat je het later weer kunt gebruiken om je planten water mee te geven.  Daarnaast zijn er nog meer handige voordelen aan een regenton. 

5. Plant een boom

Bomen zijn multifunctioneel in je klimaatbestendige tuin. Zo zorgen ze voor schaduw in je tuin op warme dagen, gaan ze luchtvervuiling tegen én zijn ze ideaal als het regent. Bomen nemen namelijk deze regen in zich op. En niet te vergeten: bomen staan natuurlijk ook gewoon heel stijlvol in je tuin.

Fotocredits:

Headerfoto: KellySikkema -Unsplash

Julia Dilissen
ID: 8979

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven