Huis
Tuin
Video

Checklist: met deze 5 punten heb jij een diervriendelijke herfsttuin

Het leuke van de herfst is heerlijk met de natuur bezig zijn in de tuin of het bos. Wil je meer egels, eekhoorns en vogels in de tuin? Maak van jouw tuin een diervriendelijke herfsttuin met deze checklist.

1. Doornstruiken voor vogels

Zorg voor de nodige beschutting, zodat jouw tuin en de dieren zich klaar kunnen maken voor de winter. Plant struiken met doorns in je tuin. Deze zijn perfect voor vogels om in weg te kruipen voor beschutting.

2. Herfstbladeren voor egels en kikkers

De herfstbladeren moet je juist niet wegblazen uit je tuin, maar maak er een grote hoop van. De hoopjes zijn ideale plekken voor egels en kikkers om te overwinteren. Ben je gek op egeltjes? Zorg dan voor kattenvoer in de tuin.

3. Haardhout voor de kleine dieren

Stapels haardhout zijn goede schuilplekken voor kleine dieren in de koude winter. Egels, kikkers, padden en zelfs salamanders vinden het heerlijk om achter in de tuin in een rustig hoekje weg te kruipen in stapels haardhout.

haardhout

4. Voedsel

Loop alle voedersilo’s in de tuin na en kijk of ze allemaal nog bruikbaar zijn. Maak voederplekken schoon en vul ze eventueel aan met vers voedsel voor de kleine diertjes, die maar al te graag willen overwinteren in jouw tuin. Kies welke dieren jij graag terug ziet in de tuin en stem daar het voedsel op af. Eekhoorns zijn gek op paddenstoelen en noten

5. Nestkastjes voor vogels

Juist in de koude wintermaanden zoeken vogels beschutting in vogelhuisjes. Heb je nog geen nestkast in je tuin? Ga dan nu aan de slag, want juist in de winter worden nestkasten vaak gebruikt als slaapplaats. Ook kunnen de vogels er vast aan wennen. De kans dat er in het voorjaar een nestje komt, neemt hierdoor toe. Heb je al een kastje hangen? Maak het nestkastje op de juiste manier schoon.

Egeltje

Bronvermelding

Foto 1: Joao Silas - Unsplash
Foto 2: Ashleigh Roberston  - Unplash

ID: 3088

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven