Huis
Tuin
Video

Alles wat je moet weten over de Rhododendron!

De Rhododendron is een erg populaire plant voor in de tuin, omdat hij in de lente voor prachtige kleurrijke bloemetjes zorgt. Zo verzorg je hem het beste!

Wanneer planten?

De Rhododendron is van oorsprong een Aziatische plant en leeft graag in een warmer klimaat. Tegenwoordig is hij zo gekweekt dat ‘ie het ook prima doet in ons koudere klimaat. Hij groeit het best in een wat zuurdere grond, dus houd hier rekening mee wanneer je hem in je tuin plant. Je kunt de plant in principe het hele jaar door planten, wat het natuurlijk extra makkelijk maakt! Kijk wel uit met vorst, want wanneer de aarde bevroren is kant het lastiger zijn om te planten.

Zo verzorg je de paradijsvogelplant
Bloemen en planten

Zo verzorg je de Rhododendron

Je kunt deze plant het beste in de halfschaduw zetten. Hij heeft een paar uur zonlicht per dag nodig om goed te kunnen groeien, maar is ook erg gesteld op schaduw. De plant heeft niet superveel water nodig, maar in droge periodes zoals in de zomer kun je hem wat sproeien.

Wanneer snoeien?

Je kunt de Rhododendron makkelijk snoeien, maar houd er rekening mee dat je ook aardig wat bloemen wegsnoeit. Deze laat ‘ie namelijk niet snel zelf vallen. Dit is helaas nodig om de plant goed te verzorgen en ook om ervoor te zorgen dat je de bloei stimuleert. Je kunt hem net na de bloeiperiode snoeien, dus aan het einde van de lente rond mei of juni.

Fotocredits:

Headerfoto: Capri23auto - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9955

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven