Huis
Tuin
Video

Dit is alles wat je moet weten over het bemesten van je gazon

& pokon
Als je de tijd neemt om je gazon te bemesten zal je zien dat je gazon lekker vol, groen en gezond blijft. Het bemesten van je gazon is niet alleen fijn omdat je gras dan mooi blijft, het is ook nodig om je gras weerbaarder te maken tegen mos, onkruid kou en bodeminsecten.Maar hoe doe je dat precies? Wij leggen het je haarfijn, ehh… grasfijn uit natuurlijk.

Is het slim om mijn gazon te bekalken voor het bemesten?

Zeker! Omdat kalk de grond minder zuur maakt en de grond zo beter in staat is om de meststof op te nemen. Het groeit vervolgens ook nog eens beter én je hebt nog minder kans op mos. In principe is het nodig om in ieder geval één keer per jaar je gazon bekalken maar je kunt het het beste een paar weken voor iedere mestbeurt doen. Ben je van plan het maar één keer per jaar te doen? Doe het dan in de winter, als het kan zelfs als het sneeuwt. De kalk zorgt er namelijk voor dat de sneeuw sneller smelt en met de kalk in de grond trek.

Zo bemest je je gazon!

Het is verstandig om je gazon te bemesten met een strooiwagentje, hierdoor wordt de mest goed verdeeld. Als je geen strooiwagentje hebt kun je het het beste zo doen:
1. Maak een vlakverdeling op het gazon.
2. Reken de vlakken per oppervlakte uit (lengte x breedte) en bepaal met een maatbeker de hoeveelheid meststof.
3. Bestrooi het gazon nauwkeurig zodat er niets vergeten wordt. Na het uitstrooien is het belangrijk het gazon te bewateren, doe dit met een sproeier of met een omhooggerichte tuinslang. Het is belangrijk dat je niet direct een harde straal op het gazon zet, hierdoor springen de korrels namelijk weg.

Wanneer en hoe vaak moet ik mijn gazon bemesten?

Als je een mooi en sterk gazon wilt houden kun je je gazon het beste drie keer per jaar bemesten. In het voorjaar, rond de zomer en in het najaar. Pokon gazonmest is een biologische gazonmest die je in alle seizoenen kunt gebruiken om een supergroen gazon te krijgen.

Meer tips voor je gazon? Ga naar www.pokon.nl!

Lobke Taal
ID: 8428

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven