Huis
Tuin
Video

Huh? Boer Tom graaft om een heel bijzondere reden onderbroeken in de grond

Onze eigen boer Tom heeft afgelopen woensdag wel iets heel opmerkelijks gedaan. Hij heeft namelijk onderbroeken in de grond gestopt. Klinkt een beetje gek, maar het is wel voor een serieuze zaak…

Tom groef samen met studenten een aantal katoenen onderbroeken in aan de rand van een tulpenveld. Waarom? Om te testen of het bodemleven wel gezond is!

Soil Your Undies

Deze actie is de start van de eerste Soil Your Undies Challenge. Dit is een initiatief van Nederlandse bloembollenkwekers om aandacht te vragen voor een gezond bodemleven. Na twee maanden worden de onderbroeken weer opgegraven en gekeken of ze nog heel zijn. Zijn ze niet meer draagbaar? Dat is het bodemleven gezond.

Gezond bodemleven

De komende dagen zullen er nog honderden onderbroeken ingegraven worden in heel Nederland. Zo wordt het belang van een rijk bodemleven voor mens, dier, milieu en klimaat aangeduid. Wormen, bacteriën en schimmels zijn namelijk heel goed voor de gezondheid van de grond. Gezonde grond beschermt gewassen tegen ziekten en plagen.

Je eigen grond testen

Je kunt natuurlijk ook zelf op deze manier testen hoe gezond jouw grond is. Graaf simpelweg een 100% katoenen onderbroek in en graaf hem twee maanden later weer op. Hoe kapotter de onderbroek eruit komt, hoe beter. Je kunt ook, net als Tom, met een rompertje doen als knipoog naar zijn aankomende vaderschap!

Julia van Rijn
ID: 8297

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven