Huis
Tuin
Video

Boer Tom graaft na twee maanden zijn onderbroeken weer op

Onze eigen boer Tom heeft afgelopen maandag zijn onderbroeken weer opgegraven. Klink een beetje gek, maar wel met een goede reden. Hij groef ze namelijk twee maanden geleden in om het bodemleven te checken.

Samen met studenten van het Clusius College in Hoorn heeft boer Tom twee maanden geleden een aantal onderbroeken begraven. Hier is na al die tijd weinig meer van over…

Onderbroeken begraven

De onderbroeken werden begraven om het bodemleven te checken. Als je onderbroeken er aangevreten weer uitkomen, betekent dit dat het bodemleven helemaal in orde is. En dat is ook gebeurd: er was bijna niks meer van over. Zijn bollenperceel in Nieuwe Niedorp verkeert dus in uitstekende staat.

Bodemleven

De katoenen vezels van de onderbroeken bevatten koolstof. Bacteriën, schimmels en micro-organismes voeden zich hiermee. In een gezonde bodem is de onderbroek na twee maanden bijna helemaal verteerd. Een goed bodemleven zorgt voor vitale en sterke gewassen.

Soil your undies

Deze test wordt ook wel de ‘Soil your undies’- challenge genoemd. Hij is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Koninklijke Algemene Vereniging voor Bloemencultuur (KAVB). Er zijn de afgelopen maanden meer dan honderd onderbroeken ingegraven voor bollenboeren. Deze week graaft iedereen ze weer op en legt ze voor aan de vakjury. Deze bepaalt dan welk bollenperceel de beste bodem heeft.

Julia van Rijn
ID: 8698

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven