Huis
Tuin
Video

Een boom planten in 3 stappen: zó doe je dat!

Een boom in de tuin is (bijna) altijd een goed idee, een boom kan ervoor zorgen dat je tuin groter lijkt en het brengt sfeer in de tuin. Wél belangrijk, de meeste burenruzies komen voort uit het planten van bomen, dus wil je Frank Visser binnenkort niet in de tuin hebben staan, bespreek het dan eerst even met je buren!

Zo ga je aan de slag

Stap 1
Graaf een ruim gat dat minstens 1,5 keer zo groot is als de kluit van de boom. De grond moet goed los zijn, dit kun je doen met bijvoorbeeld een riek. 

Stap 2
Zet de boom op dezelfde diepte als de aangeraden plantdiepte, deze kun je het beste even navragen bij de boomkwekerij. Schep zo nodig wat uitgegraven aarde terug in het gat. Verwijder het gaaslinnen pas als de kluit op de juiste plek in het gat staat, dit voorkomt dat de kluit uiteenvalt. 

Stap 3
Kijk of de boom mooi recht staat en vul het gat met de uitgegraven aarde, je mag de aarde best stevig aanstampen. Zorg dat de aarde om de stam heen wat lager ligt en geef de boom water, het mag best een beetje modderig worden. 

Houd de eerste drie jaar na het planten een cirkel van 1 meter om de boom vrij van beplanting. Zo komt regenwater nóg beter bij de jonge wortels van de boom.

Lobke Taal
ID: 8309

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven